Xanthangummi Pulver og dets anvendelsesmuligheder

February 17 by admin

Xanthangummi Pulver og dets anvendelsesmuligheder


Xanthum eller xanthangummi, er en tør pulveragtigt stof, der kan findes på hylderne i specialkemikalier købmandsforretninger. Mens mærkeligt navngivet, pulveret spiller en væsentlig rolle ved bagning til allergikere hvede eller gluten, hvilket gør det muligt at anvende alternative mel for at gøre lys, fluffy brød.

Hvad er det?

Teknisk set xanthangummi er de tørrede celle frakke en mikroorganisme. Den lille skabning, opkaldt Xanthonomonas campestris, er skabt i laboratorier. Det spiller en central rolle i bagning specialvare målrettet mod mennesker med en fælles allergi over for gluten. Mens alternative mel, såsom dem fremstillet af ris i stedet for hvede, kan anvendes til fremstilling af glutenfrit brød, xanthangummi antager den afgørende rolle typisk fyldt af gær, som indeholder gluten, et protein, hvortil nogle mennesker er meget allergisk.

Hvad gør den?

Kort sagt, xanthangummi erstatter rolle gær normalt spiller i brødfremstilling processen. Ligesom xanthangummi, gær er en mikroskopisk organisme. Når den blandes med mel og andre ingredienser, den producerer gas som gør brødet let og luftigt når bagt. Gær kan ikke bruges i glutenfri madlavning, fordi den indeholder allergenet gluten, så xanthangummi trin i som en erstatning.

Hvordan virker det?

Ligesom gær, xanthangummi arbejder for at binde sammen mel og våde ingredienser i brødfremstilling processen. Bakteriernes fordøjelse proces producerer en bindende virkning for ingredienserne, hjælper det bevare sin form, mens bagning og gør det mere modstandsdygtigt, når de håndteres.

andre anvendelser

På grund af sin bindingsevne, er xanthangummi anvendes til at holde sammen ingredienser i oliebaseret salatdressing, kosmetik og andre oliebaserede produkter. Det også bruges i lignende produkter, fordi den gelagtige substans den producerer, ud over at fungere som hjælpemiddel ved binding, kan anvendes som et fortykningsmiddel for nogle produkter. Det anvendes i is, fordi det hjælper med at forhindre iskrystaller i at danne.