Bruger til citrongræs

September 2 by admin

Citrongræs er en høj flerårig græs indfødte til Indien. Det benyttes i vid udstrækning i asiatiske køkken. Citrongræs har en særskilt citrus smag og kan tørres, pulveriseret eller anvendes friske. Citrongræs er også krediteret med et væld af medicinske anvendelser.

urt

Citrongræs anvendes ofte i te, supper og karryretter. Citrongræs går godt med fjerkræ, fisk og skaldyr.

Kolesterol

Citrongræs fås i kapselform og når de ses dagligt kan medvirke til at sænke kolesterol. En lille, men imponerende undersøgelse på University of Wisconsin konkluderede, at nogle mennesker kan se en betydelig reduktion i kolesterol.

mave lidelser

Citrongræs te anvendes som en mave sut. Det hjælper lindre mavesmerter, fordøjelsesproblemer lidelser, diarré, gas, tarm spasmer og kvalme.

Forkølelse

Citrongræs te er nyttigt i at undertrykke hoste og afhjælpe trafikpropper. Det er også bruges til hovedpine og influenzalignende symptomer.

Cuts, smerter, forstuvninger

Citrongræs olie kan anvendes eksternt til sår og skrammer. Det er også bruges godbid fodsvamp, lændesmerter, iskias, forstuvninger, gigt og kredsløbsproblemer.

Aromatheraphy, insektmiddel og hud

Citrongræs kan også anvendes til ansigt for at rydde op acne og rene porer. Det er en fremragende myggebalsam. Citrongræs er meget afslappende, når den tilsættes til et varmt bad.